• Gottskar-hamnplan1
  • Kungsbackafjorden 1
  • Flygfoto 1
  • Varsegling 1

Om Framtid Gottskär Onsala

Föreningen Framtid Gottskär Onsala verkar för ett levande Onsala med en utveckling som vi som bor och verkar på orten är med och påverkar.

Kontakten med havet och själen och hjärtat i Onsala och det som får människor att längta hit, åka hit och dröja kvar.

Flygfoto

En ny bild av Gottskär! Hela ostsidan av hamnplanen har fått ett nytt, sammanhållet bryggstråk. Den gamla dansbanebryggan har rustats upp och är en uppskattad plats att sitta och sola på och njuta av havsutsikten. Bryggstråket samlar människor som strövar, badar, äter glass, sjösätter kajaken och glada barn som fiskar krabbor.

 

Bild2w

Med den verkliga bakgrunden ersatt med svart ser man tydligare hur själva bryggstråket kommer att utformas. Till höger, i den norra änden, en lugnare del. Här kan man gå i och simma, sjösätta kajaken eller surfbrädan, fiska krabbor eller ta sig ned på stenarna på botten om man vill vada. Till vänster om gamla dansbanan – som nu blivit soldäck – kan utflyktsbåtarna hämta sina gäster. Längst söderut finns plats för tre-fyra gästande båtar att förtöja långsides.

 

Bild3w

Nya bryggstråket i sin riktiga inramning, sett utifrån gamla ångbåtsbryggan. Tillgängligheten till Gottskär österifrån ökar när bryggstråket blir verklighet. Samtidigt skapas en stor flexibilitet för evenemang av olika slag, till exempel för tilläggning av tenderbåtar, jollar och kölbåtar vid regattor.

 

Bild4w

En härlig vy över en möjlig framtid! Bryggstråket sett från Hamnkrogens veranda. I förgrunden låga bryggor för badande, paddlare och surfare. Dansbanebryggan rustas upp och blir vindskyddad plats för soldyrkare, med fri utsikt över havet. Längst upp i bild, plats för gästande båtar.

 

Bild5w

Ett nytt Gottskär tar form. Flexibelt för många användningsområden och sysselsättningar kommer det nya bryggstråket att öka Gottskärs attraktionskraft och bli ett nav för nya aktiviteter och idéer.

Så blir du medlem i Framtid Gottskär Onsala

Medlemskapet kostar 100 kronor för 2018 och gäller både för enskild och familj. 
Då har du möjlighet att göra din röst hörd och vara med och påverka utvecklingen här på orten.

Bankgiro 626-5664 (Framtid Gottskär Onsala, ideell förening)
eller via Swish på nummer 1232193035

Vänligen fyll i ditt namn, adress och också e-postadress på inbetalningskortet så du får våra nyhetsbrev. 

TACK för ditt stöd!